Korfbal verlichting

100 jaar korfbal in België

 • Wat is korfbal?
  Korfbal is een sport waar jongens en meisjes samen een ploeg vormen
  Een gemengde balsport waarbij je via dynamisch samenspel tracht te scoren in een korf die centraal op het speelveld staat. Zowel indoor als outdoor op een sportveld, op het strand of op een pleintje kan je korfballen. De beste korfballers spelen met hun club in de NDN Topkorfballeague en behoren met het nationale team, de Diamonds, tot de absolute wereldtop. Korfbal is topsport maar biedt heel wat mogelijkheden om ook recreatief te beoefenen en is de schoolsport bij uitstek.
 • Korfbal is een dynamische ploegsport die haar roots heeft in de Lage Landen. Dat bij deze unieke sport de strijd door gemengde ploegen (bestaande uit 4 vrouwelijke en 4 mannelijke spelers) wordt beslecht, is misschien wel de meest in het oog springende eigenschap, maar er is nog zoveel meer! Op topniveau staat korfbal garant voor spektakel en atletisch vermogen. Op vriendschappelijk niveau is het spel dan weer erg geschikt voor kinderen. De familiale sfeer binnen de clubs is nooit ver weg. Maar bovenal is de sport momenteel aan een opmars bezig. Mondialisering heet zoiets. En professionalisering. Een hoogtepunt hierin was het WK korfbal in 2015 dat in België georganiseerd werd...
 • Korfbal een sport voor jou!
  Bij korfbal gaan sport en plezier hand in hand. De enige gemengde balsport ter wereld wordt zowel binnen als buiten gespeeld met teams van 4 jongens en 4 meisjes (een ideale schoolsport!!!!). Maar niets houd je tegen om recreatief 3-3, 4-4,… te spelen. Korfbal is een sport voor iedereen: voor jong en iets minder jong, voor competitief of recreatief aangelegde mensen,…. Het is een sport waarin snelheid, behendigheid, veelzijdigheid en vooral zin voor samenspel heel belangrijk zijn!
 • Verlichtingseisen
  - Klasse I : minstens 500 Lux met een gelijkmatigheid van 0.70
  - Klasse II : minstens 200 Lux met een gelijkmatigheid van 0.60
  - Klasse III : minstens 75 Lux met een gelijkmatigheid van 0.50
 • Lichtstudies
  Telkens wordt een vrijblijvende lichtstudie opgemaakt om de lichtspreiding te optimaliseren. Hier worden de wattages en type armaturen bepaald om de vereiste Luxwaarden te behalen, rekening houdend met zo weinig mogelijk "lichtvervuiling" buiten het speelveld.

Korfbal is een sport waarin waarden als respect voor de tegenstander en fair play hoog in het vaandel worden gedragen. Het principe van gelijkheid is een rode draad in alle spelregels. Als vrouw zal je enkel in een krachtmeting terecht komen met een vrouwelijke tegenstander en omgekeerd (‘gender equality’-principe). Het is een non-contactsport, wat ertoe leidt dat kleinere spelers bijvoorbeeld op snelheid de bovenhand kunnen halen tegen een breedgeschouderde tegenstander. De sport is kindvriendelijk, spelenderwijs aan te leren. In elke club zie je families waarvan ouders, zussen, neven en nichten dezelfde kleuren verdedigen. De ene op topniveau gebrand op goede resultaten in de ‘topkorfballeague’, de andere puur voor het plezier in de gewestelijke ploeg en in het feestcomité. Kortom, korfbal is een echte familiesport.

Contact Info

iBeam Outdoor Lighting
NOVILUM BV
Kipdorpstraat 54
Industrieterrein Vostaert
3960 Bree
België

Electronisch contact

Email: info@ibeam.be
Mobiel: +32 477 37 59 73

Links

Copyright (c) 2022 iBEAM - NOVILUM