De Paardenpiste "uitgelicht"

De beste ledverlichting voor uw paardenbak

Rijbak- en manege
verlichting.

Je wil in de donkere dagen van het jaar langer blijven trainen met jouw paarden? 
Met onze ledverlichting kan je jouw paardenbak perfect uitlichten

Onze paardenbakverlichting maakt gebruikt van de meest moderne ledtechniek waardoor wij je de beste waar voor uw geld bieden: maximale prestaties tegen minimale kosten en de langste levensduur.

Het verlichten van jouw paardenbak of manege is een éénmalige en relatief kleine investering waarna u jarenlang kunt trainen met uw paard wanneer jij het wilt.

 • Stroomverbruik
  Het belangrijkste voordeel van led is het beperkte stroomverbruik. Een gasontladingsarmatuur van 400 watt kan qua lichtopbrengst vervangen worden voor een ledarmatuur van 150 watt waardoor u iedere seconde 250 watt aan stroomverbruik bespaard, indien u vier masten heeft staan bespaart u 1 kwh per uur. Door te investeren in ledverlichting, verbruikt u nog maar een fractie van de energie die u anders nodig zou hebben.
 • Meer energiebesparing
  Overgaan naar ledverlichting is al een besparing op zich, maar er is meer besparing mogelijk. U kunt ledverlichting ook direct aan- en uitschakelen wat met gasontlading niet mogelijk is. Gasontladingsarmaturen moeten eerst afkoelen voordat deze opnieuw kunnen worden gestart, dit neemt ca 10 minuten in beslag waardoor een paardenbak die 10 minuten niet wordt gebruikt, blijvend verlicht moet worden. Gebruik je ledverlichting, dan kunt u die 10 minuten de ledarmaturen uitzetten waardoor de besparingen zullen toenemen.
 • Onderhoudskosten
  Gasontladingslampen gaan ca 8000 uur mee, maar de lichtopbrengst én lichtkleur neemt af gedurende de loop van de tijd. Het eerder vervangen van lampen is derhalve aan te raden, maar blijft een kostbare aangelegenheid. Heh je een rij van vier masten waarvan één lamp stuk is, dan kan je hierin een nieuwe lamp zetten. Maar deze nieuwe lamp geeft meer licht en heeft een andere lichtkleur dan de overige drie lampen waardoor je eigenlijk verplicht bent om alle lampen te vervangen. Het per abuis uitzetten en aanzetten van lampen, kan zo een dure aangelegenheid worden.
 • Meterkast
  Wat vaak een ondergeschoven kindje is, en veelal wordt vergeten, is het feit dat er ruimte moet zijn op de groep waar je de armaturen wil gaan aansluiten. Op iedere groep kan maximaal 3600 watt aangesloten worden en veelal is bij de aanleg van stallen of paardenbak géén rekening gehouden met de aan te leggen verlichting waardoor een nieuwe groep moet worden geplaatst of veel onnodige stroomstoringen kunnen ontstaan vanwege overbelasting. 6 ledarmaturen van 150 watt neemt minder vermogen en past veelal nog wel op een groep.
 • Lichtbeeld
  Ledarmaturen hebben het voordeel dat ze het licht in een paardenbak breder spreiden dan gasontladingsarmaturen, een bredere spreiding zorgt voor soepele overgangen en minder donkere vlekken die als vervelend worden ervaren tijdens het paardrijden.
 • Duurzaamheid
  In de huidige samenleving speelt duurzaamheid een belangrijke rol, een rol die je kan  gebruiken om je te onderscheiden van uw concurrenten. De keuze voor ledverlichting geeft u al een pré ten opzichte van concurrenten die nog met stroomvreters werken

Adres

iBeam Outdoor Lighting
NOVILUM BV
Kipdorpstraat 54
Industrieterrein Vostaert
3960 Bree
België

Email: info@novilum.com
Telefoon +32 89 21 79 58

Electronic contact

Email: info@ibeam.be
Mobiel: +32 477 37 59 73               

Links

Copyright (c) 2022 iBEAM - NOVILUM